Statushouders op gezonde ontdekkingsreis

Dronten – Een groep statushouders was donderdag te gast bij de Albert Heijn in Dronten-Centrum voor een gezonde supermarktrondleiding. Onder deskundige begeleiding van voedingsdeskundige Mariska van Brummen maakten de deelnemers kennis met de Nederlandse supermarkt en is het gesprek gevoerd over gezonde voeding.

De supermarktrondleiding werd georganiseerd in het kader van Gezonde Leefstijl Dronten, een programma waarbij wordt ingezet op het stimuleren van een gezonde leefstijl.

Inburgertraject

De groep statushouders volgt een inburgertraject bij Totaal Onderwijs en in die hoedanigheid werd meegedaan aan de supermarktrondleiding. ‘Dit is een mooie verbinding tussen de lesstof, het dagelijks leven en een maatschappelijk doel’, aldus Merlijn Kamerling, docent van Totaal Onderwijs. Voorafgaand aan de rondleiding werd tijdens een spel stil gestaan bij de schijf van vijf en welke voedingsproducten daarbij horen. Tijdens de rondleiding werd ingegaan op het lezen van etiketten, het verschil tussen gezonde en ongezonde producten en de indeling van de supermarkt.

Het programma Gezonde Leefstijl wordt uitgevoerd door De Meerpaal Welzijn en GGD Flevoland. Samen met partners uit de sectoren welzijn, zorg, sport, gezondheid en bedrijfsleven worden initiatieven ontplooid die bijdragen aan een gezonde leefstijl voor alle inwoners van de gemeente Dronten.

Bron: FlevoPost

Totaal Onderwijs
Anne Frankplein 12
5122 CB Rijen