Taal werkt!

Bergen op Zoom 21/02/2020 – Naar schatting 1 op de 6 inwoners die aan het werk zijn (16 – 65 jaar) heeft moeite met lezen en schrijven, ook autochtone medewerkers. Het goed beheersen van de Nederlandse taal is belangrijk om volwaardig deel te nemen aan de samenleving. Lukt dat niet dan leidt het tot problemen thuis en op het werk.

Kant en klaar

In samenwerking met Samen in de Regio is daarom het programma Taal werkt! ontwikkeld voor werkgevers. Dit programma maakt het gemakkelijk om op de werkvloer aan de slag te gaan met laaggeletterdheid. Autochtone medewerkers schamen zich en daar ligt een uitdaging. Herkennen van laaggeletterdheid, in gesprek gaan en laaggeletterden over de streep helpen naar een taaltraining. Hoe u dat aanpakt? Het is precies waar we u mee helpen met Taal werkt!

Met Taal werkt! heeft u alles bij de hand:

  • een eenvoudig stappenplan met beschrijving
  • een praktische online Taalkit
  • kant en klare documenten (presentatie ‘waarom en hoe’, voorbeeldteksten, best practises)
  • de contactgegevens van lokale taalaanbieders, snel en effectief (gratis) trainingen organiseren
  • certificaten als waardering en motivatie

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Een organisatie met oog voor haar werknemers draagt veel bij aan het plezier in het werk en aan ruimte voor ontwikkeling. Geeft u uw medewerkers de kans om beter te worden in lezen en schrijven, dan maakt u voor hen een wereld van verschil. Mensen geloven in wat u doet, omdat u laat zien dat niet alleen het bedrijfsresultaat telt. Ook het welzijn van uw werknemers. Zo geeft u met Taal werkt! invulling aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Taal Werkt
Taal werkt

Starten met Taal werkt! en de Taalkit
Wilt u aan de slag met de Taalkit, neemt u dan contact op met Samen in de Regio. Bel daarvoor 085 – 0473011  of stuur een e-mail miriam@sameninderegio.nl.
U ontvangt een inlogcode en we hebben afstemming over uw wensen en verwachtingen.

Meer informatie?

Totaal Onderwijs
Anne Frankplein 12
5122 CB Rijen